Het was een zonnige maandagochtend in oktober net na 9 uur. Ik parkeerde -na een weekje vakantie- hijgend mijn fiets naast het kantoor waar ik 32 uur per week als Officemanager werkte. “Je gaat je zo vast wel weer beter voelen als je weer aan de slag bent”, zei ik hardop tegen mezelf. De Pfeiffer was weer gereactiveerd in mijn lijf, want ik had wekenlang extra werk voor twee gedaan. Lees: vaatwassers uitruimen, lunch klaarzetten, tafels schoonmaken, (bier)koelkasten aanvullen. En ook moest ik zo nodig een 5 km sponsorloop rennen. Want hé ik zat in een superfitte periode. Dat doe ik allemaal wel ff. Vervolgens lag ik gevloerd in bed en kon ik een week amper op mijn benen staan. En dat in mijn vakantie…..

Ik was nog maar net binnen: “Steef loop je even mee?” En daar kwam het, onaangekondigd:  “We gaan je contract niet verlengen.” Een mix van ongeloof, verdriet en opluchting overviel mij. “Je bent te vaak ziek geweest. En het ene moment oog je superfit en dan ben je weer 3 weken ziek. Ik snap het niet. Je hoeft na vandaag ook niet verder te werken,” zei ze. Zat ik daar perplex met mijn mond vol tanden. En niet veel later kwamen de tranen. Jankend zocht ik mijn spullen bij elkaar en nam ik afscheid van mijn leuke lieve collega’s, die het ook moeilijk konden bevatten.

‘Daar gaaaan we weer’, dacht ik op de fiets naar huis, want deze momenten gebeurden vaker. Ik verloor zo meerdere keren mijn baan, meestal doordat ik mij vaak ziek moest melden.

En afgelopen september gebeurde er weer iets soortgelijks:

Ik zag hem al van heinde en ver aankomen, die ‘Pfeiffer aanval’. Ik had al een paar weken een zere rechterarm. Toch weer teveel hooi op mijn vork genomen in mijn werk als Virtual Assistant? Voelde ik weer aan dat een samenwerking zou stoppen? Gelukkig zie ik nu in dat er veel verschillende factoren zijn die een ziekte terugval veroorzaken. Maar doordat ik keihard heb gewerkt aan mijn mindset duren ze minder lang en zijn ze minder heftig dan in mijn loondienst tijd. Dit komt ook doordat ik volledig vanuit mijn eigen thuiskantoor werk en niet meer op een kantoor aan het hollen ben. Daar is dit HSP-tje heel erg blij mee! Ik kan weer eerder opstarten met mijn werk, want ik heb die uitputtende reis niet meer. Ja, zelfs werken vanuit bed!

Ik kreeg vaak het gevoel dat ik door die korte dienstverbanden nooit de ruimte kreeg om mijzelf te ontwikkelen, want daar was de deur alweer…..hehe eindelijk adempauze van dat op mijn tenen lopen.

Nu bouw ik zelf mijn adempauzes in, omdat ik weet wanneer mijn lijf dat nodig heeft. Vooral in het najaar. Tuurlijk is het balen als samenwerkingen stoppen, maar ik kan het sneller van mij afzetten. Leer er ontzettend veel door. Nu ook weer. Ik besef nu dat ik beter floreer als ik 1 op 1 werk. En dat ik met meer gelijkgestemden wil werken en begrip en inleving nodig heb in mijn situatie met grillige energie.

Een mooi inzicht is ook dat ik in mijn banen nooit iets leerde over Verwachtingsmanagement. Iets wat ik nu meteen als eerste met een nieuwe klant bespreek.

Het heeft wat jaren geduurd, maar het vaak verliezen van mijn baan en het gevoel van afwijzing heb ik kunnen shiften naar de vragen: ‘Wat is NU het best passend voor mij?’, ‘Waar word ik NU blij van?’, ‘Welke wijze lessen heb ik hieruit geleerd?’ Zo heb ik geleerd nu sneller te luisteren naar mijn intuïtie als een samenwerking niet meer lekker loopt en durf dan knopen door te hakken. En wat geeft dat een sterk en krachtig gevoel!

Wat is het heerlijk om mijn bedrijf op mijn eigen manier en voorwaarden te kunnen inrichten. En wat heb ik al veel bereikt in mijn persoonlijke groei! Niet voor niks dat ondernemen ook wel wordt gezien als de meest extreme vorm van persoonlijke ontwikkeling.

En al deze geleerde lessen zorgen nu voor een nieuw pad, want eind augustus hakte ik de knoop door om mij naast mijn prachtige VA-werk te gaan transformeren tot Mentor voor Virtual Assistants to be. En dan vooral voor vrouwen met een energiebeperking door chronische ziekte of die moeite hebben met baanbehoud. Retespannend vind ik het, maar ik zie hier enorm veel kansen!

Nu is het bouwen bouwen bouwen aan mijn Aanbod, klantreis, lead generation, website en nog veel meer. En dit met de goede hulp van mijn business mentor Stephanie van der Linden. En wat is het een mooie reis! Ik bruis van de ideeën! Zo wil ik ook Zakelijk tekenen gaan inzetten ter ondersteuning in mijn coachingcalls.

Heb jij er wel eens over nagedacht om te gaan starten met je eigen bedrijf? Werken als Zelfstandig Virtual Assistant biedt je heel veel mogelijkheden.

Ik onderzoek graag samen met jou of ondernemen als Virtual Assistant voor jou passend kan zijn. Ik geef je tools om jezelf beter te leren kennen en denk mee over welke taken en diensten passend zijn met jouw energiebeperking.

Even babbelen? Je kunt een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij inplannen via deze link.

Liefs,

Stefanie